Solen gick upp idag igen.
Tak över huvudet, mat på bordet och hälsan intakt. Igår var en annan dag.

Igår var dagen då Färjestads säsong tog slut på ett vidrigt sätt. Vidrigt på det viset att det var så mycket missade lägen samt en mängd yttre faktorer som påverkade.

Målet som ger Brynäs 3-2 och det som avgör är ett klart regelvidrigt mål då en klar offside föregår målet. Det var liksom bara en stor jävla lök på redan lökad lax att de släppte även den. För det är så att Brynäs har varit ruskigt bra i den här serien och de har varit det med hjälp av de randiga. Jag säger inte något om de utvisningar som drabbar Färjestad. De är korrekta allihop. Det som irriterar mig är att motståndaren har fått gjort så mycket mer utan att drabbas av utvisningar. Och det är här det krävs en del kunnande om sporten. Att kunna se alla de spelförstörande moment som Brynäs håller på med men som domarna väljer att blunda för. Var det inte så att det en gång för alla skulle tas bort det som heter hakningar, fatshållningar och skit som förstör spelet ishockey?
Med de snabba skridskoskickliga lirarna Brynäs har så skapar det enorm yta att åka på om motståndet gång på gång blir hindrat. Minns den finalserien 2002 då bl a kedjan Wallin-Söderström-Kalt snurrade runt motståndarna. Vi vann varenda match men hade också mest utvisningar, trots löjligt stort spelövertag. Nåt är det…

Färjestad kom från en kvartsfinalserie mot HV 71 där det small i varenda närkamp och det var tydliga intentioner från båda lagen om vad som skulle ske på planen. En tackling var en tackling, alla gav och tog. När Färjestad sedan klevin i semin mot Brynäs var nivån en helt annan. Från att ha spelat rejäl hockey mot HV tilläts ingenting och allting mot Brynäs – eller ska jag säga, för Brynäs. En liten fingervisning är ju Granas YouTubeklipp om det som gav och inte gav utvisningar. Den videon speglar matchserien jäkligt bra.

Men ändå…
Med tanke på inledningen av säsongen och all turbulens som varit under den så tycker jag att det blev en okej summering ändå. Inte mer. Vi i den här stan är vana med SM-final och då vill vi ha det. Nästa säsong är redan igång.
*****
Brynäs mot AIK eller Skellefteå? Hoppas på AIK, annars blir det den mest ointressanta finalen i mannaminne. Kommer ens kvällspressen att bevaka? 🙂
*****
Ledig resten av veckan. Känns skönt. Om någon är “up for a pint” torsdag kväll så hör av er!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: