Jag kommer att sakna Emil Kåberg

Det som varit givet länge blev idag en officiell nyhet.
Emil Kåberg lämnar Färjestad för Örebro i Allsvenskan.

Det är många som klagat på Emil Kåbergs hockeykunskaper genom åren. Det är dock få som på allvar kunnat säga att killen inte varit nyttig för sitt lag. I Färjestad vann han 3 SM-guld vilket gör honom ganska speciell. Inte så många som över huvud taget vinner ett enda guld.

Jag kommer att sakna Emil Kåberg.
Jag kommer att sakna hans energi och hans totala hängivenhet.
Jag kommer att sakna in-your-face-attityden.
Jag kommer att sakna tacklingarna.
Jag kommer att sakna underhållningen han bjöd på.
Jag kommer att sakna Emil Kåberg.

Att han nu väljer att flytta till grannskapet är väl inte ett dugg konstigt. Pendlingsskillnad på en 20 mil per dag är inte direkt lite. Att sedan få vara med att kanske ta upp Örebro i Elitserien antar jag är en utmaning han gärna tar. Ska dock bli jäkligt intressant att se hur mottagandet blir i Nobelhallen till vintern.

Att Sportchefen säger att det finns för många liknande spelare i laget så har han fel. Det finns många som kan slita, jobba och offra sig för laget. Tänker på norrmännen Bastianssen och Holtet. Det finns dock ingen som med den energin kommer att jaga skiten ur motståndarna i varenda byte.
Hoppas att jag i den frågan har fel.

En artist är inte alltid den som levererar en snygg dragning eller passning.

Lycka till framöver, Emil Kåberg.
*****
Läs också:
Guldhjältens val: Örebro
Kåberg till Örebro

Kommentera

%d bloggare gillar detta: