Kan någon förklara skillanden?

Under en halvt kaotisk kväll i hemmet ser jag Brynäs bryta tillbaka i semifinalen och kvittera matchserien till 1-1. Under matchen ser jag Brynäs fantastiska lirare ramla vid minsta beröring vilket retar upp fler än mig. Hannes Hyvönen i Färjestad får till slut nog och proppar en brynäsare hårt vid sargen. Tacklingen är både ful och onödig.

Tacklingen är mot huvudet och ska rättmätligen rendera i en avstängning. Åtminstone med tanke på hur Disciplinnämnden (DN) har behandlat liknande fall tidigare. Så kommer också att ske. Hyvönen har förmodligen spelat klart den här säsongen om “tyckarna” får som de vill. Det är här mitt förstånd inte längre räcker till. Kan någon vänlig själ där ute förklara följande saker för mig?

Som ni nu läst så säger jag inget om att Hannes Hyvönen blir avstängd. Men varför tycker domare, DN och framför allt de opinionsbildande hockeytyckarna Boork och Wikegård att Joensuu självklart skulle spela nästa match!? Killen hade trots allt – fullt medvetet och frivilligt – crosscheckat Sanny Lindström i ansiktet så att två av hans tänder satt kvar i tandskyddet.

Var ligger logiken för de som tycker detta och i DN’s bedömning?
Är det så enkelt att “Färjestad ska bara ha” och att deras ogillande mot Färjestad som klubb är så stor att de tycker att det är fullt okej att slå ut tänderna på en motståndare? Det var dessutom “ren otur” att Nihlstorp till slut gick sönder efter otaliga pååkningar av HV-spelare i matchen i Jönköping. Inget som reflekterades nämnvärt av de betalda tyckarna. Att Sjögren däremot tryckte en HV-spelare hjälmen var snudd på skandal. Wikegård bemödar sig sedan med att ta reda på att Sjögren minsann gjort mål med oknäppt hjälm.

Här tycker jag att man ser klart och tydligt vilken agenda de har.
Jag vet att det är klart regelbrott att knuffa av hjälmen eller att spela med uppknäppt hjälm.
Jag vet också att det är en bedömningsfråga hur man ser tacklingar och andra förseelser.
Vad jag inte vet  är varför det är en sådan stor skillnad när det kommer till vem som utför dom.
*****
Ondgjorde mig lite på TV4 igår som trots att det är 2012 inte kan leverera hockeyn i HD trots att man sitter ihop med Canal +. Där finns lediga kanalplatser som är HD-kanaler men man väljer att INTE sända där. TV4 Sport är ingen kanal som är gratis för någon som vill se den digitalt. Då kan man också ställa krav att det ska levereras med en bild som det finns möjlighet att sända i.
Vi tror att vi är långt framme när det gäller sport i HD i det här landet. Inget kunde vara mer fel.
*****
Verkar bli fyra dagars VAB den här veckan. Man blir testad på sin kreativitet, den saken är säker.

Kommentera

Följ mig på Twitter

%d bloggare gillar detta: