Hannes Hyvönen fick 6 matcher.
Finns inget som är fel i den avstängningen över huvud taget. Han har gjort det förut och gjorde det igen. Vad som gör att domarbasen och nämnden har gjort bort sig så kapitalt att de knappast kan kallas trovärdiga längre är för just det de INTE gjort.

Matchserien mellan Färjestad och HV 71 är över sedan länge nu. Men i kölvattnet av Hyvönens tilltag och avstängning så är det ofrånkomligt att inte jämföra de olika fallen. När Jussi Joensuu smäller upp klubban – fullt medvetet och planerat – i ansiktet på Sanny Lindström så får killen en femma på plan men då både domarna och nämnden sett på situationen igen så väljer de att inte gå vidare.
Det är här de skjuter sig själva i både fot och huvud.
Med ett utgångshål större än Karl XII satt de nu och bestämde att Hyvönen skulle minsann bli avstängd.
Men att välja att inte stänga av Joensuu gör ju att det blir svårt att inte tycka att de är idioter. Att det sedan är domarbasen som väljer att inte anmäla i det ena fallet men i det andra rör till det ännu mer. Hur många domare ska man ha? Hur många domare kan tycka att det är helt okej att slå ut tänder på folk men inte sätta en ful tackling i sargen? Är det okej när det drabbar Färjestad?
Daniel Widing kom undan med DET HÄR. Två minuter, en påklistrad ursäkt i tv och sen var det över.
*****
Hur kan sedan den för alltid HV71-kopplade Per Mårts över huvud taget ha en publik åsikt i ämnet? Han ska – faktiskt – bara hålla käften.
*****
Max Görtz eller Linus Fröberg in istället för Hyvönen?
*****
Hoppas också för deras egen skull och deras framtida rykte att Brynäsfjunisarna står på benen i kvällens match. Hoppas också på en kraftig retaliation om lille Järnkrok åker omkring och fegcheckar. Stå upp för din moppemustasch nu.

Kommentera

Följ mig på Twitter

%d bloggare gillar detta: