Industrin har köpt vetenskapen

Kvällens Vetenskapens Värld på SVT lyfte en ganska aktuell fråga, nämligen den om diabetikers kost. Sjukdomen ökar lavinartat i sockersamhället och etablissemanget står och kliar sig i huvudet i sin undran varför. Ingen kommer ju att få reda på svaret så länge man lyssnar på de köpta åsikterna.
I dagens program framgår det att landets största forskningsanslag på 200 Mkr var medfinansierat av bagerijätten Pågen. Om någon på fullaste allvar tror att Pågen vill att vi ska äta mindre kolhydratbaserad föda, ja då får ni söka vård av annat slag. Självklart lutar sig institutet som fick anslaget mot Pågen och de andra mjöljättarna då de kan fortsätta undanhålla en massa diabetiker bättre förutsättningar. Det är svårt att hitta något som är det minsta opartiskt.

Läkemedelsindustrin är en annan suspekt industri som har enorma intressen att allt ska vara som det är. När man hör verkliga patienter som själva säger att de slutat med – eller dragit ned kraftigt – på sina medicinintag, ja det skrämmer vilken läkemedelsdirektör som helst. Det finns alltså ENORMA ekonomiska intressen att försvara i den här debatten. Folk med till synes obotliga tarmsjukdomar som börjar äta mindre kolhydrater blir helt plötsligt bättre.
– Enstaka fall kan man alltid hitta, sade en betald läkare som likt sina emotsagda kollegor såg helt vettskrämd ut inför reporterns motfrågor.
– Det där får någon som tror på det bevisa, sade Bengt Vessby som tydligen hade tagit fram diabeteskostråd inom hela EU. Tänk när den gubben står till svars för att ha lurat en hel kontinents diabetiker.

En sak är dock bevisat. Jag själv mår så mycket bättre när jag inte äter en massa kolhydrater. Försöker att inte äta kolhydratbaserad mat utan avstår helst. Kolhydrater får jag i mig ändå genom t ex mejeriprodukter, men jag avstår pastan, potatisen, mackan, riset osv. Självklart fuskar även jag, men då drar ju sockersuget igång igen och man får börja om.

Alla som tvivlar får göra det.
Men ni gör det av troligen okunskap och av bristande respekt för att det faktiskt finns folk som inte tror på allt som står i tidningen. Våga ta reda på i vems eller vilkas intresse informationen gör sig nytta. En rädsla av att ta reda på vad som egentligen är sant och varför så många vill att sanningen ska vara något den uppenbarligen inte är.

På något sätt håller jag med damen i slutet av programmet.
Jag lever hellre något år mindre om jag får må bra på vägen dit – än att leva länge och må skit hela tiden.

Programmet ligger på SvtPlay till den 19:e september via DEN HÄR länken…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: