Skip to content

En smått historisk dag – om än ur ett rent personligt perspektiv.
Min fotbollskarriär varade under många ungdomsår i FBK Karlstad. Ganska så framgångsrikt också vill jag minnas.

Idag var det lillgrabbens tur att föra “arvet” vidare. FBK’s satsning på de små kallas för Engelska Ligan och ska väl direkt säga att vi hade lite otur när vi tilldelades lagnamn. Men det är, trots både min och Charlies initiala besvikelse, skit samma.
Det var enorm förväntan redan igår. Vi pratade om den första matchen i livet. Det fanns förväntan helt klart. Väl ute på Örsholmen så fick grabbarna sina lagtröjor och det begav sig mot matchen. Motståndet stod Tottenham för, en inte fullt så framgångsrik orginalförening. Matchen slutade till slut 11-0 enligt domaren. hade själv ingen koll på alla mål som trillade in, bland annat bakom Spindelmannen som gjorde ett inhopp i spurskassen.

Det var en nöjd kille som satte sig i bilen efteråt. – Jag gjorde inget mål men jag passade till en som gjorde ett! Det går inte att låta bli att bli nostalgisk när man står runt en plan fullt med knattar som lirar boll. Man blir avundsjuk på nåt vis. Den glädje man kände när man fick lira med kompisarna – och ännu bättre när man vann – är svårslagen.
Egot i mig hoppas ju bara att han tycker det är lika roligt som jag gör. Men det där bestämmer han.
Stort tack till Anders Moyes som tagit sig an ledarskapet!
Hur som helst, här är ett knippe bilder från den “historiska” matchen!

About Author

Lämna ett svar