Skip to content

Vi begick säsongspremiär idag.
Vi är jag, min far och min son. Det är fantastiskt roligt att vi har en sak gemensamt och det är intresset för speedway.
Farsan drog med mig på speedway för första gången nån gång i mitten på 70-talet och sen dess sitter intresset intakt. När han senare tog med sig Charlie på speedway för några år sen så var det samma visa igen. Lillgrabben är fast och nu åker vi iväg några gånger om året och ser speedway live.

Idag var vädret skönt och således ingen chansning när vi satte oss i bilen och åkte till Hagfors för lite allsvensk speedway mellan Valsarna och Gnistorna (Malmö).
Konceptet är samma som alltid. Farsan och Charlie snackar om förare och heat medan jag står bredvid och ler åt dom medan jag skjuter en och annan bildruta. Det värmer så gott i själen att se relationen dessa två har.
Nu blev det ingen lyckad match för hemmalaget då de blev bortdömda av domare Sten Harnesk. Ett namn jag minns från mina första speedwayår. Han körde knattecykel på den tiden har jag för mig.

Nåväl, knappast sista speedwayutflykten för året. Vägen till Hagfors är en annan sak som gör resan värd att göra. Det värmländska landskapet visar sig i sin absoluta prakt på vissa ställen. Idyller överallt.
Här är lite bilder från kvällen.

About Author

Lämna ett svar