Skip to content

Cupfinal!
Ett ord som klingar gott i en fotbollsälskares öron. Idag var det finaldags, och det på vårt fina Kroppkärrs IP, numera Ica Maxi Välsviken Arena. Hemmatjejerna i Norrstrands IF mot skåregänget Hertzöga BK i värmländsk DM-final för damer.

Hertzöga sladdar i botten av division 1 medan Norrstrand är i toppen av trean. På förhand skulle det bli en enkel match för gästerna, men de fick kämpa för det. En till synes billig straff tillät gästerna att ta ledningen innan NIF kunde kvittera. Men skillnaden i divisionerna kändes ändå matchen igenom. HBK hade lite bättre kontroll på bollen och hittade rätt med sina passningar aningen mer än NIF. När halvtidsvisslan gick så hade också HBK en välförtjänt ledning med 3-1.

Det var ett resultat som stod sig länge in i den andra halvleken. Men en snygg 2-3 reducering sparkade åter lite liv i matchen. När det också kom ett halvt friläge så trodde nog de flesta i den uppskattningsvis 500-hövdade publiken att det skulle bli en kvittering. Men läget blev till slut ett ganska trängt läge och målet uteblev. Istället kontrade HBK in ytterligare en boll och punkterade matchen. En match som slutade 4-2 till Hertzöga som därmed tog hem DM-titeln.

Resultatet är en sak. Den absolut vackraste känslan jag tar med mig från kvällen på IP är alla människor som kom dit för att stötta vårt lokala lag. Grilloset var påtagligt, bilkön till parkeringen var lång, likaså kön till kiosken.
Det är kvällar som ikväll man verkligen uppskattar den lilla lokala föreningen. En förening runt hörnet som ger våra barn, killar som tjejer, en meningsfull fritid. En förening som kämpar på i det tysta och där eldsjälarna finns som hos alla andra föreningar i den här storleken. Nu är det ju ingen liten förening om man tänker på antalet medlemmar och aktiva, men känslan som den här fina områdesföreningen ger oss som är en del av den – den är fin. Tack för det!

Så…det blev ingen vinst, men tjejerna ska vara stolta över sin prestation.
#supportuourlocalteam

About Author

Lämna ett svar