Skip to content

Säsongen slutade i dur när Solkatterna hemmaslog Vargarna på Kalvholmen i den allsvenska slutomgången. Resultatet skrevs till 49-41 och de drygt 300 på läktarna fick gå hem med ett leende.

Förutsättningarna var verkligen perfekta. En bana som tålde och gav möjligheter till bra speedway. Två lag, som trots avsaknaden av måsten, bjöd upp till en trevlig match i allsvenskans sista omgång. Det var en jämn match rakt igenom där hemmalaget från heat åtta var i ledningen ända till slutet. Men det var jämna heat, och de femettor som bjöds kvitterades allt som oftast i heatet efter. Men med några raka 4-2:or på slutet avgjorde för hemmalaget. Fullständigt heatschema kan du hitta här.

Den första allsvenska säsongen på länge på Kalvholmen har varit jättekul. Hoppas att samarbetet med Indianerna kan fortsätta framöver så vi ges möjlighet att fortsätta kunna se speedway på bra nivå i Karlstad även nästa säsong.

Solkatterna slutade sist i tabellen, men det har varit trevliga tävlingar. Att sedan få se hemmapôjken Victor Palovaara i Solkattevästen har ju varit en fröjd från dag ett. Som sagt, hoppas på en fortsättning på speedwayäventyret i stan.

I den andra änden av tabellen finner vi dagens gäster Vargarna som seriesegrare. Nu startar slutspelet och där lyckönskar vi såklart Valsarna från Hagfors i sin jakt på en plats i Elitserien.

Men speedwaysäsongen i Karlstad är hur som helst över, och från min sida vill jag bara tacka alla fina människor som man stöter på när man besöker Kalvholmen. Att få knalla runt ovalen med en kamera i högsta hugg är en ynnest. Grymma funktionärer som helt ideellt får anläggningen att fungera och vara så fin som den ändå är. Sådana som ni är ovärderliga för vilken idrottsförening som helst.

Tackar för i år med säsongens sista bildextra!

About Author

Lämna ett svar