Skip to content

En av de personliga höjdarna sommartid – att få stå i närheten av en speedwayoval och ta in det som händer. Idag fick jag möjligheten när Solkatterna bjöd in Örnarna till allsvensk speedway på Kalvholmen.

Solkatterna tog en starkt seger i seriepremiären när man på bortaplan i Avesta vann mot Masarna. Dagens gäster Örnarna mönstrade ett starkt lag, och på det berömda papperet så var det svårtippat.
– De har ett bra lag alltså, sade Patrik Palovaara medan han höll på och förberedde sonen Victors maskiner inför tävlingen.

Och visst var det så.
Lagen bytte överläge under matchen och när 13 av 15 heat var körda så var ställningen helt jämn. Men 4-2 till Solkatterna i det näst sista heatet böddade för en hemmaseger inför det sista. Hålla 3-3 i heatet och segern skulle vara hemma. Nu blev det allt annat än att “parkera bussen”. Victor Palovaara och Jonatan Grahn gick istället in och levererade en femetta och stängde brutalt matchen. Victor och Jonatan var tillsammans med Joel Andersson poängbäst i ett för dagen vinnande hemmalag. Nu är det två raka för Solkatterna i inledningen av årets allsvenska och bättre start kunde man ju inte önskat sig!

342 personer hade letat sig till Kalvholmen denna kväll, och då i stark konkurrens med hockeykvarten mellan Tre Kronor och Finland. En match som även den fick en touch av Karlstad när Joel Eriksson-Ek avgjorde i sudden.

Nästa fight på Kalvholmen är på Nationaldagen 6 juni kl 19:00. Då är det bara att pallra sig dit och se när Njudungarna från Vetlanda ska få åka hem tomhänta 😉

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar