Skip to content

Det är viss dramatik i bandyallsvenskan. Åt IFK Rättvik finns inget att göra åt, men de två kvalplatserna är det ett flertal lag som gör upp om. Ett av dessa är IF Boltic. Idag togs två nya poäng i jakten på en plats i kvalet då Katrineholm besegrades hemma på Tingvalla med 5-2 (1-1).

En avvaktande första halvlek från Boltics sida. Samma visa som senast det begavs sig, och det ska väl sägas att Katrineholm inte gjorde speciellt mycket de heller. Katrineholm förresten…Göran Persson, Fredrik Rinaldo och en järnvägsstation man alltid stannar på men aldrig går av. Finns det mer? Ja, bandy finns det ju uppenbarligen, men årets Katrineholm var lika underhållande som ett alldeles för långt uppehåll på perrongen i nämnda stad.

Målen började istället att trilla in i andra halvlek. Efter att Boltic gjort 2-1, och kanske ännu mer efter 3-1 så kändes det som matchen var klar. Men gästerna stack upp och kunde reducera och det var åter nerv i matchen. Men 4-2 kom och då kändes det klart. En straff i slutskedet avslutade lidandet för gästerna.

Tingvalla Isstadion är inte var det varit. Nu är det inomhus, lite svalt och faktiskt riktigt trevligt. Fler borde ta chansen att gå och stötta denna fina anrika förening, och på så sätt stötta klubben i jakten på en framtida plats och återkomst i landets högsta serie. Nästa chans ges helgen 4-5/2 då det är två matcher på två dagar. Västanfors på lördag och TB Västerås på söndag.

“Bare å rave sig iväg dä!”

Bilder från dagen!

About Author

Lämna ett svar