Skip to content

Vad göra en fin dag i januari, detta snöfria år?
En promenad i naturreservatet på Segerstad fick det bli, och det visade sig vara väldigt trevligt!

Solen har i trakten lyst med sin frånvaro för det mesta, detta vinterhalvår. När så den idag behagade visa sig, och att temperaturen var helt acceptabel för en skogspromenad, då slog jag till! En ledig dag, planerad efter väderprognosen för veckan. Fokus på att utnyttja den på ett bra sätt med lite påfyllning av dagsljus, frisk luft och stillhet. En av de bättre terapikurer man kan tänka sig. Att då göra det omgiven av härlig tallskog och det, trots vinterhalvåret öppna innanhavet, ja då mår man.

Det är lite olika slingor där ute. Man kan säkert traska 5km om man går lite hur som helst på stigarna, men det är flackt och passar utmärkt som utflyktsmål med t ex barnvagn eller andra nödvändiga hjälpmedel. Välgjorda spångar gör att det är jättesmidigt att ta sig runt, även över lite vatten. Stigarna är breda och på många ställen grusbelagda så framkomligheten borde inte vara ett problem för någon egentligen.

Ett flertal grillplatser finns runt slingan så det är bara att packa med sig grejer för en fin utflykt. Vindskydd både från skog och timrade små hyddor finns också.

Tänker helt klart åka tillbaka hit till sommaren och se området i all sin gröna prakt. Kanske kan man passa på att ramla i Vänern också när man ändå är igång!
Länk till Länsstyrelsens informationssida

För fler utflyktsmål – se kartan!

Bilder tagna 26 januari 2023

About Author

Lämna ett svar