Skip to content

Sannerudsvallen i Kil – troligen mest förknippat med friidrott och Stefan Holm. Ishallen intill är den första hemvisten för legendaren Per Åslund och den något yngre Oscar Lawner. Men idag var det varken höjdhopp eller ishockey utan fotboll.

Kils AIK tog emot FBK Karlstad i 07-serien. FBK-grabbarna är dock ett år yngre men har ändå ett lag i den serien. Bra utbildning för grabbarna helt enkelt. Matchen var väl inte en av de bättre från något håll kan jag tänka. En starkt vind i planens längdriktning gjorde det svårt att bemästra och sen var väl kanske inte underlaget på topp, vilket även det verkade påverka.

En stark inledning av hemmalaget, men det var FBK som satte matchens två första mål. Samuel Adolfsson satte sitt första på hörna då han hoppade högst och nickade bollen stenhårt i nät. Klassmål! Hans andra kom via en iskallt placerad boll intill stolpen. Ett resultat som då kändes aningen orättvist sett till spelet.

Kil kom dock tillbaka och kunde både reducera och senare kvittera. Båda lagen bytte chanser med varandra, men kort innan slutsignal kunde hemmalaget sätta trean och gå hem med vinsten i en match som till spelet med enkelhet kunde ah slutat oavgjort.

Skönt ändå att ha de här matcherna att åka och titta på. Charlie har till den här säsongen bytt Norrstrand mot FBK och en ny härlig grupp lagkamrater. För egen del har man ju fått ett nytt gôtt gäng med föräldrar att lära känna, även om en del redan är bekanta. Ser fram emot en sommar med min egen gamla moderklubb!

Bilder från ett aningen kallt och väldigt blåsigt Sannerudsvallen:

About Author

Ett svar på ”En lördagsförmiddag på Sannerudsvallen”
  1. Kul att du och ni är tillbaka hos oss 🔴⚽️

Lämna ett svar