Skip to content

Tänk att få sväva över Värmland, kronan bland Svea Rikes länder.
Ja, under våren har jag faktiskt fått äran att göra det. Värmland från ovan är väldigt vackert!

Yrket tog mig under våren på ett tiotal flygturer fram och tillbaka, upp och ner i Sverige. Under en månads tid kunde man från ovan se vårens framryckning och det var ganska intressant att följa utvecklingen då resorna var i stort sett var fjärde dag.
Tre turer till Skellefteå i norr följdes av lika många till Ängelholm i söder. Hela flygeriet avslutades med fyra turer till Luleå där hemresan blev mer än rolig. De som vet, vet 😉

Hur som helst, jag har alltid varit fascinerad av kartor. Ända sedan jag var liten har det lockat extra när man sett en riktigt bra karta. Att sedan själv få sitta “där uppe” och se kartan i verkligheten, ja det är fantastiskt rogivande…om det inte hoppar och far såklart.

Under de här turerna har jag, om vädret tillåtit, filmat en del vilket jag nu klippt ihop. Så har ni lust att se Värmland från ovan i ett lugnt tempo så har ni en dryg kvart av sköna vyer framföre er om ni klickar på klippet nedan.
Hoppas det faller i smaken!

About Author

Lämna ett svar