Skip to content

Söndag efter midsommar. Allmänna IK på besök på Stora Valla. Solen fick spela helt solo på himlen och värmegraderna var många. Således inte bara på plan det blev en het tillställning.

Efter att ha klockat AC:

n i bilen på 17 grader blev det en viss skillnad när jag parkerade bilen och skulle gå de sista meterna från Kanadaskogens parkering till Stora Valla. En rejäl värmesmocka på kvällstidningssvenska.

Det var också en dag då jag hade en fotoväst på mig på en allsvensk fotbollsmatch. Riktigt kul, så tack för möjligheten Degerfors IF! Hur resultatet av min möjlighet slutade får ni väl avgöra själva, bilderna kommer längre ned.

Matchen då? Jo, en bra match tycker jag – åtminstone med rödvita ögon. Alltid lite ovisst efter ett uppehåll, men nog tyckte jag att Degerfors IF matchade ett guldjagande AIK på ett riktigt bra sätt. Att det också blev hemmapubliken som fick jubla först var inte heller det orättvist på något sätt. Fanns heller ingen större orättvisa i att gästerna kvitterade strax innan paus.

Det blir ju lite si och så med fokus på spel och annat när man står och vill leta bra situationer för kameran, men jag skulle nog ändå säga att 1-1 var ett rättvist resultat, men det kunde lika gärna ha blivit tre poäng för Degerfors. Matchens absolut sista spark skulle nog ha renderat i ett mål, men på något sätt räddades billen från att passera linjen framför de 2000 AIK:arna som tagit sig från människobyn och ut i den riktiga världen.

Alltid trevligt att träffa goda vänner som kommer som gäster till Stora Valla. Trots arenans enkelhet verkar det som att supportrarna till de stora lagen gillar Degerfors som resmål. Kanske är det miljön och mottagandet som gör det, vad vet jag.
Det jag såg av faciliteterna på borta stå den här varma dagen tyckte jag såg helt okej ut. Dagen till ära fanns vattenslangar framdragna för påfyllnad både invärtes som utvärtes.

För Degerfors del så tycker jag det fanns massor av saker att ta med sig framöver, och vi får hoppas att poängen och insatsen mot topplaget AIK var starten på en bra andra halva av årets Allsvenska. Kriget i botten går vidare med förhoppningsvis nya publikfester och framgång!

Bilderna är mina och får inte användas utan tillstånd. Vill du ha ett sånt, hör av dig!

About Author

Lämna ett svar