Skip to content
Foto Speedway Stockholmsvyer

En trevlig trip med traditioner

Den här helgen i september. För fjärde året for jag, farsan och Charlie till Stockholm för en weekend på hotell och med Speedway-GP på Friends som lök på lördagslaxen.
Stationerade på hotellet intill arenan så var ju årets fredag ganska given. Mall of Scandinavia hade ju öppnat och fredagen spenderades där. En helt fantastiskt stor galleria med tillhörande butiker i vräkmodell och en mängd trevliga matställen. Jo, men här skulle nog tjejerna i familjen kunna slå ihjäl några timm….dar.

Lördag och pendel in till city. Också något vi alltid har gjort så varför ändra? Primärt mål var Gamla Stan och Charlies favoritbutik med Tintin-grejer. Men jag lyckades få till en avstickare till ett litet favoritställe för en historieidiot som mig.
Det är något speciellt att få kliva in i den mäktiga Riddarholmskyrkan och insupa all den historia som ligger begrav där – rent bokstavligt faktiskt.
Med början på 1300-talet så har adelsmän och kungligheter begravts här och bland “kändisarna” finns Magnus Ladulås, Gustav II Adolf och inte minst Karl XII.
Gillar man historia och i det här fallet svensk historia så är det klart värt ett besök.
Hela Riddarholmen andas svensk makthistoria.

Efter svängen i huvudstadens gamla delar for vi åter ut till Friends och klev in på arenan.
Tillsammans med 14000 andra speedwayfrälsta fick vi se en mycket bra tävling där vi fick svenskt i finalen genom Fredrik Lindgren. Han slutade trea efter de båda australiensarna Chris Holder och Jason Doyle.
Mycket nöjda och lite trötta har vi tagit kvällen och riktar in oss på hemfärd i morgon.

About Author

Lämna ett svar