Skip to content

Mina rötter är där.
Från samhället vid Möckelns södra strand – där Letälven, på Ramshöjdens östra sida, börjar sin färd mot Skagern och Vänern. Samhället som fostrat storheter som Ralf Edström, Nisse Landgren med flera. I “Lilla världen” levde Tommy Samuelsson sina första år. Områden, med namn som Agen och Kanada, Jannelund och Bruket. En närliggande sjö som heter Ölen.
What can possibly go wrong?

Min far och mor och deras föräldrar är uppväxta här, så visst känns det lite extra när orten kommer på tal. Idrottsföreningen är gammal, bildad 1907, och har på något sätt naglat sig fast i många svenskars fotbollsminne. Den lilla orten i Värmlands östra gränsland heter Degerfors och här handlar det om järnverket och fotboll.

Sommaren 1993 spelade Degerfors IF sig fram till final i Svenska cupen. Motståndet stod Landskrona Bois för och spelplats var det nu jättegamla Ullevi. Det gick supportertåg från Degerfors, ett tåg som jag har för mig startade i Karlstad. Hur som helst så hittade jag den här filmen i en av mina VHS-påsar. Har ingen aning om var den kommer från, men blev en smula överraskad (minst sagt) när jag själv och min käre bror dyker upp i bild! Matchbilderna kommer från TV4 och det här är Degerfors IF’s största och enda titel. Kul att ha varit med och upplevt den!

Nu kan ni göra detsamma!

About Author

Lämna ett svar