Skip to content

– Jaja Vad är väl en bal på slottet?
Den kan ju vara fruktansvärt tråkig och dötrist o tråkig, eller alldeles, alldeles underbar!

Melodiös hårdrock kan vara som i Askungens funderingar.
Men som i det här fallet när Erik Mårtensson har svängt sin magiska penna över det hela så tillhör denna platta det senaste. Här förvandlas pumpor till refränger, möss till sköna riff och trasiga kläder till hits i vackraste skrud. När jag lyssnade på Eclipse femte album för första gången så var de för mig ett ospelat kort, så efter fem låtar så trodde jag faktiskt att jag hade fått hem en best of platta.
För det är nämligen så att den ena refrängstarka låten efter den andra står på kö och bara väntar på sin tur. Att Eclipse inte nått en större publik är för mig en gåta.

Vad vi har här är faktiskt det bästa från åttiotalet 2.0.
Det rivstartar med “I don’t wanna say I’m sorry” och när man studsat färdigt hinner man knappt hämta andan innan “Stand on your feet” trampar igång och luftgitarr SM är ett faktum. Sen när man på knä med hornen i luften tänker sig en paus i röjandet så kommer plattans tiopoängare.  “The Storm” en låt som till och med måste få den mest bakåtsträvande Black Metal anhängaren att sjunga med,

Är detta årets låt?
Jag skulle kunna hålla på så här med varenda låt på plattan, men vill inte förstöra nöjet för er genom att öppna detta Kinderägg i förtid.

Så!
Om du någon gång sparat till långt hår, sytt på dina egna tygmärken och varit med på det glada åttiotalet eller bara för den delen lyssnat på hårdrock.
Då är detta en direkt order, lyssna/köp denna platta.
Jag lovar – No Regrets!

Passar bäst till:
Festen, festen och festen. Eller när familjen lagt sig och du häller upp en kall sätter på dig lurarna, lutar dig tillbaka och bara njuter.

Betyg: 9 av 10 men den växer.

About Author

Lämna ett svar