Skip to content

Det blev förlust för FBK i nykomlingsmötet med Karlbergs BK i norrettan. Medan hemmalaget lämnade Örsholmen med varken gjorda mål eller poäng så kunde gästerna från huvudstaden lämna Värmland med tre gjorda mål och lika många poäng i bagaget. 

Har fortfarande halvdålig koll på lagen i den här serien. Men det man kan ta med sig är att huvudstaden med sina fyra allsvenska lag dock saknar ett lag i Superettan. Det gör ju att alla lag i den här serien, med hemvist Stockholm med omnejd, borde ha en uppsjö av dugliga bollspelare kring hörnet. De som inte riktigt håller allsvensk klass, men som ändå är bra nog för Superettan, men som inte har ett lag på hemmaplan att spela i. Ja, det är en teori hur som helst…

Karlberg var ganska bra, trots att man likt FBK är nya i serien. Första halvlek kändes det som att gästerna hade full koll på, även om känslan infann sig att det kanske var en medveten taktik från hemmalaget – att låta Karlberg ha mycket boll och avvakta. Oklart från min position och taktiska intresse, men dock en upplevelse.

De fick också rulla in ettan på ett, från mitt håll sett, ganska ostört sätt. Efter det fortsatte gästerna att kontrollera det mesta av spelet, och kunde precis innan halvtidsvilan få in även ett andra mål. Det också till synes aningen enkelt.

I den andra tog hemmalaget tag i saker och ting på ett helt annat sätt. Ägde mer boll, var hårdare i närkamperna och såg ut att vilja mycket mer än i den första. Just närkampsspelet blev ju en intressant sak att iakta från sidan. Medan de röda spelarna kändes rejäla där ute på planen, så verkade det som att Karlbergs gubbar sett aningen mycket på La Liga då det söktes frispark i de flesta lägen där det fanns kroppskontakt. Tyckte att domaren, trots att han var ivrigt “påhejad” av bortabänken, skötte sig bra och såg igenom försöken. Hade de fått på allt de ville hade de haft 50 frisparkar lite varstans på planen.

Och ja, jag är färgad, vilket jag har alla möjligheter att vara!

Med det sagt så skulle FBK ha satt sina få chanser de ändå skapade om det skulle ha blivit poäng idag. Karlberg var det bättre laget, och kunde även rulla in trean i slutet när FBK pressade för en reducering.

Bortsett från resultatet var det en alldeles utmärkt och trevlig eftermiddag på Örsholmen – som vanligt. Men kan nu vädret skeppa in lite värme också, så kanske det här var den sista matchen på konstgräset för den här gången. Det blir liksom inte samma sak.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar