Skip to content

Nykomlingen mot en av favoriterna i serien – FBK Karlstad mot Nordic United. En på förhand svår match, men som till spelet blev ganska jämn. Det blev dock en hemmaförlust (1-3) då gästerna var vassare i att utnyttja de chanser man skapade.

Säger det direkt.
Även om det blev en förlust för det röda gänget från Örsholmen så hoppas jag att det inte slår ner gubbarna. Jag som inte är mitt i det kan ju ändå reflektera över att laget spelar i sin tredje division på lika många säsonger, och det är klart att det blir svårare och svårare.

Det var mållöst i paus. De samlade intrycken jag fick från mig själv och de jag pratade med var sammanfattat: De står upp bra!
Och det gjorde FBK. Att som nykomling ändå ha den offensiva svansföringen man har när man går ut till match hedrar gänget. Det är väl kanske den som också kostar ett och annat baklängesmål – ibland i onödan kan tyckas…såhär som hobbyanalytiker från sidlinjen. Några för svåra passningar i vissa lägen kostar mot ett lag som Nordic United – en klubb som för övrigt bytt namn lika många gånger som Färjestad BK har SM-guld.

Gästerna var aningen mer cyniska i sitt spel. Målen de gjorde kom inte av någon större press eller spelidé, utan mer av ett utnyttjande av en uppkommen möjlighet. Effektivt, men ganska tråkigt.

Det är det här jag gillar med FBK. De bryr sig till synes inte om vilket lag som står på andra sidan, utan spelar sitt spel efter sina idéer. Är helt övertygat om att ju längre säsongen går, desto bättre kommer FBK att bli. Att det blir en strid i tabellens undre avdelning är väl koanske något man kalkylerat med, även om alla matcher vill vinnas. En ödmjuk kaxighet tycker jag ändå jag kan se i sättet Mobergs gäng lirar boll. Jag gillar’t!

Nä, FBK kan lämna den här förlustmatchen besvikna över de missade poängen, men ändå med raka ryggar efter insatsen. Nordic är fortfarande utan förlust efter sju omgångar, vilket vittnar om vad som stod på andra sidan idag.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar