Skip to content
Bandy Foto

Bandy: Segt Boltic förlorade mot Ljusdal

På förhand en av de viktigaste matcherna hemma på många år. Kanske var det omständigheterna som spökade, för Boltic gick inte att känna igen denna söndag. Storstryk 3-9 mot kvalkonkurrenten Ljusdal, och istället för att koppla grepp om uppflyttningen bjöd man nu in Ljusdal i leken igen.

Det kändes lite från start. Ett Boltic som var väldigt avvaktande, tog hem och började om. Dessvärre för Boltic fanns ett tätt Ljusdalsförsvar att möta, så det såg aningen idéfattigt ut – vilket det skulle göra hela matchen.

Det var också gästerna som tog ledningen, och efter 18 minuter stod det 1-3 på tavlan och Boltic tog en time-out. Det fick till viss del önskad effekt då Elis Lindgren kunde dra dit 2-3 efter ytterligare några minuter. Sen började cirkusen.
Ljusdal fick en extremt billig straff och satte den i mål. Det finns tydligen även fotboll på tv i Ljusdal, och här hade man helt klart hämtat influenser därifrån. Lika billigt att domartrion köpte det.

Kort därefter fick Boltic en straff, en straff som såg aningen mer normal ut. Den gick dock rakt på målvakten som enkelt tog hand om bollen. Sen kom ännu en straff för Ljusdal, även denna gång en helt okej blåsning. En straff som dock kom att gå utanför.

Med underläge 2-4 i halvlek kände nog hemmalaget att man änd hade chansen i den här matchen. Men 2-5 kom tämligen omgående, och här började domartrion att tappa matchen totalt. Massor av små spelförstörande förseelser som man lät passera, vilket ett försvarande Ljusdal helt klart tjänade mest på.

Men det var inte domartrion som var det som orsakade en alldeles för stor och tung hemmaförlust. Det var bristen på energi, idéer och det ständiga hemvändandet istället för attack som satte de största käpparna i hjulet.

Istället för att skapa ett glapp till Vänersborg och Ljusdal bjöd man nu in hälsingarna i leken igen. Nu är det Boltic som måste åka till Ljusdal och vinna när kvalserien vänder. Åt Motala verkar det inte finnas mycket att göra, så striden om den sista platsen kommer att stå mellan de tre övriga lagen. Boltic kan bättre än såhär – det behöver vi se redan på tisdag då man möter Ljusdal igen.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)