Skip to content

En på förhand spännande match på Tingvalla på lördagseftermiddagen. Toppmöte när serietvåan Kungälv gästade trean i kampen om direktplatsen, eller de två kvalplatserna. Inför dryga tusentalet drog Boltic det längsta strået och har nu en gyllene möjlighet att säkra åtminstone en kvalplats.

Matchen fick skjutas fram en kvart då det var lång kö (!) till matchen. Snön har inte direkt hjälpt trafiksituationen i stan, och inte heller runt Tingvalla Isstadion. En något nervös inledning på matchen från båda lagen, men det släppte en aning då gästerna satte matchens första mål på en hörna.

Matchen var i det hela en bra bandymatch mellan två jämna lag, men efter att Boltic i den andra halvleken kvitterat för tredje gången så kändes det som de blågula tog över mer och mer. När slutsignalen så ljöd så stod det 5-3 på tavlan och vilt jubel bland den månghövdade publiken.

Den sista omgången i Allsvenskan blir en nagelbitare. Boltic ska åka till Tranås för match mot ett BoIS som har en teoretisk möjlighet att slippa negativt kval. Den matchen ska ju såklart Boltic vinna. Det mest intressanta är att nuvarande tabellettan Åby/Tjureda ska till Kungälv. Kungälv behöver vinna för att ta kvalplatsen, och vinst där och vinst för Boltic, ja då tar Boltic direktplatsen. Det blir hur som helst spännande, och här kan du se den fullständiga tabellen.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar