Skip to content
Bandy Foto

Boltic hakar på i täten

En helg med dubbla matcher. Efter en, enligt rapporterna, sämre insats igår mot Djurgården så var det blåställ på idag mot Tellus. Betalningen kom i andra halvlek då Boltic gick ifrån och kunde till slut vinna med 8-2.

Arbetet tog mig till Leksand igår, men en söndag 13:15 är bandytid och ledig som jag var (typ) så blev det så.
Krispig kyla och strålande solsken – en dag då man helt utan problem hade kunnat stå ute och se på bandy som i gamla tider. Man glömmer lätt de där regniga och vädermässigt värdelösa matcherna, men så får det vara.

Boltic verkligen rivstartade dagens batalj. Innan minuten var spelad så låg första “nystanet” bakom Tellus målvakt. En chockstart för båda lagen verkade det som, för efter målet avtog intensiteten lite. De båda lagen verkade känna lite på varandra och vågade inte riktigt chansa med några farligare saker. Ju mer halvtiden led, desto mer bestämde Tellus. Kvitteringen och ledningsbollen kom tätt och vips var matchen vänd.

Boltic kunde dock kvittera, och fem minuter senare även återta ledningen. Hemmalaget hann även med att sätta 4-2 innan det blev dags för det handvärmande och välbehövliga kaffet.

Den andra halvleken var bara dryga tre minuter gammal när femman kom och härifrån och in var det bara ett lag på banan.
Allt som allt en trevlig eftermiddag på Tingvalla, och jag vill bara tipsa om att folk ska ge bandyn chansen igen. Visst, det är “svalt” där inne, men vädret är alltid det samma. Klä på er med varma skor och jacka så löser ni en bandymatch utan tvekan. Dessutom finns det kaffe och korv i kiosken som värmer. Boltic är på frammarsch och är värda ett större stöd från läktarna. Kan ni så gå!