Skip to content

Den andra systern är en pulshöjande uppföljare till succén Det sista livet som blev Årets deckardebut 2020.

Alicia Bjelke är en ung kvinna med ett ansikte så vanställt att folk ryggar tillbaka när de ser henne. Hon är kodgeniet bakom ett banbrytande dejtingföretag som hon startat med systern Stella, men det är bara vackra Stella som syns i strålkastarljuset. Tills hon en dag hittas död. Alicias liv ställs på ända och hon förstår att hon är mördarens nästa offer.

Fallet tilldelas den före detta FBI-agenten John Adderley, som vistas i Karlstad under en ny identitet. John jagas av skuggor från sitt tidigare liv och ser sig tvungen att lämna Sverige för att överleva. Men spelplanen förändras. Istället för att fortsätta fly tvingas han en gång för alla att göra upp med sitt förflutna – och då visar sig mordutredningen erbjuda en oväntad möjlighet.

I en framgångsrik mix av högintensiv spänning och psykologiskt djup serveras en intrig som är så rafflande att vi glömmer bort att andas. Äntligen får vi återse vår nya krimhjälte John Adderley. (Nordstedts)

Min egen åsikt:
Tyckte att den första boken (Det sista livet) startade lite trevande men tog sig väldigt bra efter hand. Nu när man på förhand hade lite koll på karaktärerna i boken så kom man in den ganska fort. Att den så tydligt också utspelar sig på extrem hemmaplan kryddar såklart. I ett stycke är det t ex skottlossning när de är på hockey. Det skjuts på parkeringen, och i skallen så målar man ju upp scenariot i “verkligheten” och ser scenen där utanför arenan. Att det också händer grejer på Bergvik och i kaffeskrapan hos Löfbergs är ju också lite trevligt, även om det som händer där i boken inte är så trevligt.

Storyn har också en skön twist där det är långt ifrån uppenbart vad som hänt innan man är igenom hela boken. Grabbarna Mohlin och Nyström har så att säga “gjort det igen”, och det känns redan jobbigt att behöva vänta på den tredje delen i serien om John Adderley. Rappa på boys!

Sen är det ju så att jag inte läser böckerna utan lyssnar.
Att en av de allra bästa – Reine Brynolfsson – läser gör det bara bättre. Ni hittar den på Storytel

About Author

Lämna ett svar