Skip to content

Ljudböcker har sedan länge varit ett fantastiskt sällskap för mig. Kriminalromaner är ju det absolut bästa jag vet och det har blivit många genom åren. Favoritförfattare som Henning Mankell, Dag Öhrlund, Roslund & Hellström med mera har gett mig många sköna timmar av äventyr. Nu har jag fått ett nytt författarpar att följa!

Det handlar om två grabbar från Åmål (av alla ställen!) som fångat mitt intresse med sin bok Det sista livet.
Peter Mohlin och Peter Nyström har enligt info jag läst mig till skrivit deckare tillsammans sedan mitten av 80-talet. Efter att livet delat deras vägar har de nu hittat “hem” igen och skrivit den här boken tillsammans. Mohlin har tidigare jobbat på NWT vilket kanske gör att den här boken blir väldigt intressant av en speciell anledning. Handlingen utspelar sig mestadels i Karlstad och Hammarö!

Jag tycker mig hitta ganska bra i vår huvudstad, och därför blir det extra kul med böcker har en handling där man faktiskt vet var de håller hus. Många av de böcker jag plöjt har ju just utspelat sig där. Det blir ju samma nu, fast på hemmaplan.

Storytel lämnas följande information om boken:

Dottern till VD:n för ett av Sveriges mest framgångsrika företag försvinner spårlöst i Karlstad. Hon tros vara mördad, men ingen kropp hittas.

Tio år senare vittnar FBI-agenten John Adderley i en uppmärksammad rättegång i Baltimore. I behov av en ny identitet kräver han att få bli placerad i Sverige, närmare bestämt i Karlstad. Staden han vuxit upp i, men inte besökt på tjugo år. John får ett nytt namn och ett jobb i cold case-gruppen som utreder det tio år gamla försvinnandet.

Det blir snart tydligt att Johns vilja att få komma till Karlstad och jobba med just det här fallet handlar om mer än att återse sitt barndoms Värmland. Samtidigt växer oron för att hans verkliga identitet ska röjas och han får allt svårare att balansera sina hemligheter.

Det sista livet är första delen i en ny kriminalserie om FBI-agenten John Adderley. Den har högt tempo, smarta cliffhangers och psykologiskt djup. I en klassisk Nordic noir-inramning får vi möta en huvudperson vi inte är vana vid att se i denna genre.

Jag har nu lyssnat klart och även om det började aningen trevande så tog det senare rejäl fart. En bra story, inlindat så att det blir svårt att själv avslöja “betjänten”…för det är väl alltid han som har “gjort det” 😉

Att följa serien om John Adderley är något jag kommer att göra med spänning. Problemet är ju att man måste vänta på nästa! Men för den som gillar samma genre och har en lucka i sitt läsande/lyssnande så är det här en bok som är väl värd chansen. Som uppläsare möts man av Reine Brynolfsson stämma. Han är helt klart en av de bästa i branschen när det gäller både tonläge, inlevelse och att kunna fängsla en med sitt sätt att läsa en berättelse.

MER INFO OM LJUDBOKEN:

Förlag: Norstedts
Utgiven: 2020-04-02
Längd: 16T 6M
ISBN: 9789113093925

About Author

Lämna ett svar