Skip to content

Den 62-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes man Rune har förverkligat sin dröm och köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Av en granne får de höra talas om Singömordet, som skett på den närbelägna marinbasen 1986, strax efter att Olof Palme mördades. Trots att anläggningen var välbevakad lyckades gärningsmannen försvinna utan ett spår, och mordet är ännu ouppklarat. Under sin semester kan Solbritt inte låta bli att göra egna efterforskningar. Sökandet efter sanningen sätter igång hänsynslösa krafter, beredda att göra allt för att hindra henne.

Singöspionen är en trovärdig kriminalroman som är mycket svår att lägga ifrån sig. En modern svensk deckare utan klichéartat övervåld och med en ovanlig hjälte i huvudrollen: en kvinnlig polis i övre medelåldern.

Johan Kant och Anders Gustafson är nya bekantskaper bland mina deckarförfattare. Hade aldrig hört talas om paret innan jag hoppade på Storytel – denna buffé av ljudböcker!
Gillar när berättelsen utspelar sig i områden eller på platser där man har ett visst hum om var saker och ting ligger. Dessutom är den annorlunda då Solbritt är en dam i bättre ålder – långt från det annars så hårdkokta. Trevlig story dessutom!
Har ingen större aning om var Singö ligger, men Stockholms skärgård räcker gott för mig.

Katarina Ewerlöf gör också ett gott jobb som inläsare.

About Author

Lämna ett svar