Skip to content

Denna katt…
Denna katt
som valde att krypa upp i vår träsoffa på farstukvisten.
Denna katt som krossade dotterns hjärta.
Denna katt som även berörde en gammal stöt som mig.

Märkligt det där som hände. På eftermiddagen i söndags skulle jag gå ut med sopor, men fick ett möte strax utanför dörren. Där satt hon och tittade på mig med sina bedjande ögon.
– Men va fan, tänkte jag.
Hon följde mig till tunnan, och när barnen kom efter för en stunds lek i snöhögen följde katten efter dom.
Charlie är ju inte speciellt pigg på djur (blev skrämd av ett par mindre hundar för nåt åt sen vilket sitter i), men Molly blev kär på en sekund. Och jag tror katten kände likadant.

Inget mer med det, tänkte jag när vi gått in. Men nyfikenheten drog mig ändå till dörren och katten satt kvar.
Den hade kurat upp sig på en filt i träsoffan där den nu låg. Linda fixade en skål med vatten och ett uns mat åt den förmodat hungriga varelsen. Hon kände att det var rätt för att själv känna sig lugn och döva det ofrivillga dåliga samvetet.

I morse möttes jag av samma katt!
Den låg på samma filt och förmodligen frös den väl en aning. Men dagis, skola och jobb pockade på så vi fick lämna den där. När sen Linda kom hem hade hon – i händelse av att den var kvar – styrt upp med en leverans till någon djurskyddsenhet där de skulle ta emot katten. Lappar sattes upp på Konsum med info om katten. Allt för att den rätte ägaren ska kunna få reda på var katten finns. Om nu ägarna springer förbi vår Konsum vill säga…

Inget kunde dock stoppa Mollys totala misär till dag. Stackarn har varit ledsen på dagis då hon gått och funderat på katten. Inte bättre blev det nu på kvällen då det verkligen gick upp för henne att katten var borta – för alltid.

Det är inte utan att det gör ont i en pappas hjärta när jag vet att tjejen så gärna vill ha en egen katt. Frun är säkert inte motståndare heller. Kan inte påstå att jag är varken eller, men det går inte då lilleman är så skraj för dom.

Hon hann i alla fall döpa katten i det egna huvudet.
Katten som rörde upp känslorna i huset under ett dygn heter, i vår dotters värld – Holly.

About Author

Ett svar på ”Denna katt…”

Lämna ett svar