Skip to content
Fotboll Foto

Dramat tätnar inför slutspurten

Seger var mer eller mindre ett måste för FBK Karlstad när BK Forwards gästade Örsholmen. Allt för att hålla tätkänningen vid liv – och visst lever den! Seger 4-1 och FBK hänger på Torslanda i toppen av Div 2 Norra Götaland.

Etta eller tvåa i serien. Direkt till Ettan eller kvalspel.
Det är där landet ligger för nykomlingen FBK som idag tog kommandot direkt mot BK Forward. Skyttekungen Claes Nyman satte tonen efter 17 minuter då han pangade in matchens första mål. Halvleken fortsatte i samma ton, där FBK totalt ägde händelserna. Efter en av många hemmahörnor fanns Ludwig Steen framme och slog in 2-0 på en retur – detta efter 21 minuter. När så Armin Fathi stängde halvleken med sitt mål fram till 3-0 så kändes matchen klar.

Och det verkade hemmalaget också ha känt, för den andra halvleken saknade precis allt som den första bjöd. Blekt med vilja att ta de där löpningarna som trasade sönder Forward fullständigt i den första halvleken, vilket bjöd in gästerna i matchen. Nu tog de inte vara på bjudningen speciellt bra, för de verkade lika klara med den här matchen som hemmalaget.

Ett litet hopp tändes för närkingarna i den 69:e matchminuten då reduceringen kom, men närmare än så kom de aldrig. Istället kunde inhoppande Oliver Kåhev snuggt nicka in 4-1 och sätta punkt för matchen som ändå gav tre viktiga poäng i striden om toppen i tabellen.

När så Torslanda vann sin match mot Säffle idag med klara 5-0 står båda lagen på 50 poäng. Torslanda har en mycket bättre målskillnad, så för att gå om öborna från Hisingen så krävs det egna vinster och poängtapp för Torslanda. Om inte, så krävs det ytterligare två poäng för att säkra en kvalplats. Trean Skövde ligger 8 poäng, och med liknande målskillnad, efter FBK med tre matcher kvar att spela. Hur som helst – alltid lika trevligt på Örsholmen!