Skip to content
Fotboll Foto

FBK befäste serieledningen efter ny hemmavinst

Efter att ha slagit båda toppkonkurrenterna Torslanda och Skövde i närtid väntade bottenlaget IK Zenith hemma på Docero Arena, Örsholmen. Mellanrummet i tabellen syntes om inte annat på bollbehandlingen, men resultatmässigt höll sig Zenith hack i häl på serieledaren. Matchen slutade 2-1 och FBK sitter just nu säkert på tabellens topp.

Gästerna hade ett gyllene läge att kliva upp på negativ kvalplats och förpassa Yxhult till en av nedflyttningsplatserna. När matchen väl startade såg man inget av ett bottenlag som inte ville något, men det var väl i bollbehandlingen som hemmalaget var minst ett strå vassare. Men med en tät defensiv mot FBK-spelarnas kärlek till att hålla i bollen så hände det faktiskt inte så mycket av farlig karaktär.

Det blev några galna domslut åt båda hållen vilket verkade pigga upp de båd lagen och oss andra på sidan av plan. Domare Bartek Svaberg hade ingen jättebra dag på uppdraget, och inte skulle det bli bättre i den andra halvleken. Det gavs och det gavs inte, samma saker åt båda hållen. Ingen visste till slut vem som blivit avblåst, och inte blåstes det heller när det verkligen skulle.
Nu ska sägas att domare Bartek inte avgjorde hur den här matchen slutade, utan det gjorde FBK själva genom sitt tålamod och skärpa i avgörande lägen.

Skyttekungen Claes Nyman satte båda hemmamålen på jättefina framspelningar och fortsätter han och laget att leverera så kan det blir en väldigt intressant höst den norra Götalandstvåan. Segraren går direkt upp i Divison 1, och i den serien återfinns bland annat IF Karlstad Fotboll. Men det tar vi då. För FBK:s del så väntar just nämnda lag i ett derby och DM-semifinal hemma på Örsholmens konstgräs på onsdag klockan 18:00.

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar