Skip to content
Fotboll Foto

Fotbollssäsong med slut i dur

En säsong som verkligen ställdes på sin spets. FBK Karlstads U15-grabbar bjöd verkligen på spänning i kvalet till nästa års nationella serie. En höstkall kväll på Örsholmen var slutstationen, oavsett utgång, och den här gången åkte vi hem glada!

En ganska övertygande ledning att gå på från det första mötet. Matchen i Karlskoga slutade med FBK-seger 5-2 och på söndagskvällen skulle det “bara” vara att spela hem kvalet och ta den där platsen i den nationella serien kommande säsong.
Men det fanns troligen nerver med i spelet, för det var gästande KB Karlskoga som öppnade kvickast och kunde också sätta matchens första mål efter en frispark. Kvitteringen kom tämligen omgående och det infann sig en viss trygghet ändå.

Ett sent mål gjorde dock att gästerna gick till vila med ledningen och fanns det nerver från start så fanns de definitivt när den andra halvleken startade. Inget stämde för hemmalaget och gästerna tog över matchen totalt. 1-3 kom, och likaså 1-4 vilket om det stod sig skulle innebära förlängning.

Ju mer matchen led, ju mer tog FBK tag i taktpinnen. Man lyckades dock inte få in något mer mål och 2×10 minuters förlängning väntade. Där var den första halvan ganska avvaktande. Dock hade FBK en jättechans precis i inledningen av extratiden, men skottet gick på sidan om målet.

KB verkade aningen mer slitna när den andra halvan började, vilket var något som hemmalaget utnyttjade. Med bara några minuter kvar av extratiden satte hemmalaget spiken i kistan och ett vilt jubel utbröt. Nu återstod det förvisso några minuter, men något mer av egentlig farlighet hände aldrig.

Hemmajubel sent en svinkall och blöt oktobersöndag blev således en fin och glad avslutning på en säsong som har bjudit på det ena och det andra. Jag vill personligen tacka alla grabbar för en härlig säsong, samt alla ni föräldrar som på sidan varit ett underbart sällskap. Hoppas på återseende när våren kommer!

Lämnar av med ett gäng bilder från kvällen. Mörkt och grumligt, men gjorda efter bästa förmåga!