Skip to content

Hade säkert varit en trevlig tur med båt, men det äger jag ingen. Istället satte jag mig i bilen och tog en helgtur. Har blivit en trevlig vana, och idag var vi två som fotade då Linda hände på.

Glafsfjorden runt kanske låter ambitiöst, men rutten gick åtminstone däråt. Runt Glafsfjorden och hemåt…typ.
Första stoppet blev ett spontant, som i och för sig alla stopp är på de här turerna. Men hur som helst så blev det ett stopp vid ravinerna vid Apertin. Ett oerhört lummigt ställe med en skön känsla.

Rullade sedan via Nilsby, över Fryken och västerut. Lene passerades vilket senare ledde till ännu ett spontant stopp. Brunskogs hembygdsgård lockade i gläntan med en mängd parkerade bilar. Nyfikenheten fick oss att svänga in och det var ett trevligt stopp! Färska hemodlade grönsaker åkte det med därifrån så nu ska det tuggas (en hel del) grönt resten av helgen!

Vidare upp mot trakterna av Brunskog, bort mot Åmotfors där bilen åter började rulla söderöver. Det blev en titt på en loppis i Glava innan vi nådde Nysäter där vi vände österut igen, via Borgvik och Grums, innan vi landade in hemma.

Sedan hör det till saken att det inte alls var meningen att det skulle bli den här rutten idag. Men efter att ha kollat lite vädertjänster så visade det sig att “dretvädret” drog från väst mot öst och att det skulle spricka upp. Dumt att åka med vädret då tänkte jag och fick på morgonen kasta fram ett nytt förslag. Det som skulle ha varit idag får bli nästa helg istället.


25 mil blev det idag, och jag återkommer till vad jag skrivit i tidigare ruttbetraltelser – Värmland är fantastiskt vackert!
Här är ett knippe av våra bilder. Oklart vem som tagit vem…

About Author

Lämna ett svar