Skip to content

En av många “måstematcher” där poäng hade varit mer än nödvändigt. Mot nästjumbon Piteå skulle det såklart varit full pott – nu blev det istället noll. 

En tidig match på Örsholmen, med avspark redan klockan 12.00. Men vad gjorde det när vädret var sådär gôtt som man vill ha det när man går på fotboll. Anar att de 342 i den övriga publiken stämmer in i den beskrivningen.

Matchen då?
Ja, hemmalaget öppnade vasst och skapade en mängd farligheter i rätt ände av planen. Men det vi såg i början var något som tyvärr skulle hålla i sig matchen igenom. Oftast väldigt bra fram till straffområdet, men det tog det stopp. Dels på grund av skott som gick nära men utanför och över. Men också en förmåga att krångla till det, istället för att cyniskt bara skjuta bollen i tidigare lägen.

Istället för en hemmaledning så kom det i den andra änden då Piteå utnyttjade ett tafatt hemmaförsvar efter en hörna. En ledning gästerna tog med sig in i paus.
När matchen startade om efter vilan var det gästerna som tog tag i taktpinnen. Chanserna byttes lite om vartannat, innan det med 20 kvar blev dags för FBK att kvittera på straff. Agon Beqiri var säker från straffpunkten och kvitteringen var ett faktum. Istället för en hemmapress för full poäng så var det Piteå som tog tag i sakerna, och kunde efter ännu en hörna återta ledningen via pannan på Jonathan Käller. En situation som jag tycker FBK borde kunnat ha städat bort, men likt det första så blev det alldeles för mycket tid och plats för gästerna i det avgörande läget.

Andra halvleks piggaste ben satt annars på Kristoffer Steen i hemmalaget. Han jobbade, dribblade och slet sig fri i slutminuten varpå han blev fälld och Beqiri fick ännu en möjlighet från straffpunkten. Lika säker denna gång, och då kände man väl att en poäng fick vara bra nog ändå efter två kvitteringar. Men Piteå hade inga planer på att åka den långa vägen hem utan alla poäng.

I den 93:e minuten bröt sig Michael Kargbo in från kanten och lossade ett skott – ett skott som såg tagbart ut, men som letade sig in i nät. Istället för tre viktiga poäng för hemmalaget blev det istället tre för gästerna som nu gick om i tabellen. Båda lagen på nedflyttningsplats efter dagens omgång, men jag tror att FBK kommer att lösa det här till slut. Men då måste man få till effektiviteten framför båda målen. Annars blir det nog svårt.

(Vill man låna nån bild för privat bruk så är det okej.
Tagga gärna in @bearroad på instagram och bearroad.se om man lägger det på något annat ställe.)

BILDEXTRA!

About Author

Lämna ett svar