Skip to content

Om gårdagen stundtals bjöd på en skinande sol så var det total skugga idag. Dessutom stod ju kranen uppifrån på hela dagen vilket gjorde måndagskvällens derby mellan FBK och Karlstad Fotboll i P15 div1 till en allt annat än mysig tillställning. 

Det kändes ju som att det var klart för dagen, regnet alltså. När vi anlände till Örsholmen hade det slutat regna, och förhoppningen var ju att det skulle hålla sig. Det gjorde det naturligtvis inte. Med några ynka plusgrader i luften gjorde det känslan av vår väldigt avlägsen. Matchen skulle ju ändå spelas och det var bara att dra igång.

Det var gästerna som började bäst, medan det tog hemmalaget en stund att komma in i matchen. Chanser fanns åt båda hållen men den första halvleken förblev mållös.

Matchens första mål kom till efter en hörna som hemmalaget inte riktigt fick undan, och i en nickduell kunde Karlstads Noah Åström hoppa högst och få en panna på bollen och gästerna hade ledningen, 0-1.
Hemmalaget gav dock inte upp utan fortsatte spela och jaga kvittering. Med något vassare effektivitet i avsluten som hade man nog kunnat både kvittera och vänt, men det är ju det där “om” också.

Regnet tilltog i matchens slutskede medan kvitteringsjakten fortsatte. Gästerna kunde dock hålla undan och ta med sig de tre poängen hem till Wåxnäs. Trots förlusten gjorde FBK en godkänd insats i seriepremiären. Nästa gång hoppas vi på både solsken och poäng!

Bilder från matchen!

About Author

Lämna ett svar