Fotboll Foto

Premiärseger för FBK i Arvika

Det begicks seriepremiär för FBK Karlstad vit i P15 division 2 på Valborgsmässoafton.
Bortamatch mot Arvika på en ibland solig Lingonvallen, en av planerna kring mer kända Solviksvallen.
Efter en match med varsin halvlek slutade premiären med broderlig uppdelning av poängen, 2-2.

Resultatet kan nog sägas spegla matchen ganska väl. Det var hemmalaget som tog kommandot och kunde göra matchen första mål efter 20 minuter. Här såg det ut att kunna bli en tuff kväll för gästerna, men en väl tillvaratagen chans, ett skott som via en hemmaspelare letade sig in för kvitteringen fick matchen att svänga en aning. Alexander Trofimov fick målet, och det gav de rödklädda lite tro och hopp igen när man ändå gick till vila med 1-1.

I den andra startade FBK som ett nytt lag. Mer intensitet i spelet, passningarna hittade rätt fötter och man tog mycket mark på banan. Det skulle heller inte dröja innan vändningen var ett faktum. Den genom matchen pigge Sebastian Lindh avancerade och drog på ett skott som letade sig in, otagbart för hemmakeepern.

FBK såg stabila ut bakåt, men en något lös tillbakanick resulterade i ett friläge för en av matchens bästa spelare, Arvikas Abd Alrahman Amairi, som behärskat lobbade en utrusande Veis Brkanovic.

Summa summarum så var nog det oavgjorda resultatet ett ganska rättvist sådant, och trots den kyliga väderleken så var det en trevlig match att se på.

Mer om FBK Karlstads matcher finner du här!