Skip to content

Solen värmde skönt på Örsholmen idag när FBK tog emot Skövde i div 2 Norra Götaland.
Nykomlingen FBK rivstartade och fick en kanonstart med ett tidigt ledningsmål när Adrian Johansson höll sig framme och tog hand om en retur. Sen skulle det dock svänga ända till matchens sista spark.

En vacker lördag i april, och matchen på Coop Arena (konstgräset) ramades in av en hel del folk längs den gröna ytan.
Det dröjde som sagt inte länge innan hemmalaget hade tagit ledningen. Den pigga starten höll i sig, och med ett bättre förvaltande av de chanser som skapades hade vi nog kunnat få jubla någon mer gång i inledningen.

Istället var det gästerna från Skövde som tog över mer och mer av spelet. Skövde stressade hemmaförsvararna som aldrig tilläts bygga upp spelet från bakplan utan fick gå på lite längre bollar. Allt som oftast togs dessa om hand av spelare i blå tröja.
I den 29:e minuten kom så kvitteringen, och 10 minuter senare hade gästerna vänt matchen och gick ledande till pausvila.

Matchbilden fortsatte i samma stil, och från sidlinjen kändes det som gästernas plan var att spela av matchen och ta med sig de tre poängen hem till “schlätta”. Men i andra halvleks slutfas fick hemmalaget ny energi och började trycka på och skapa en del chanser. Skövdespelarna började se lite trötta ut, och kanske var det anledningen att försvaret i den 83:e minuten helt missade Adrian Johansson vid bortre stolpen. Påpassligt, och med fin närvaro, förpassade han ett bra inlägg rakt upp i taket och kvitteringen var ett faktum.

Under slutskedet hade gästerna roat sig med lite taktiska pauser – allt för att bryta momentum för ett pressande FBK. Det lågs ner i tid och otid, personal från sidan kom in med den magiska sprejen och den var det igång igen. Men ett sådant beteende renderar ju ofta i en hel del tilläggsminuter. Så också denna gång. Tror man på karma så kan man nog lägga matchen slut i den korgen.

Haytham Chebil drev upp bollen, hade passningsmöjligheter, men valde att avsluta på egen hand. Inget jätteavslut så sett, men väl så bra för att bollen skulle hamna där han ville – i nät! Ett bra jubel på Örsholmen som bara blev bättre när domaren, direkt på avspark, blåste av matchen.

Ett kanonslut på matchen för alla oss med sympatier för det röda laget.
Om du är mer för statistik så klickar du här, annars hänger du kvar och kollar på bilderna från matchen!

About Author

Lämna ett svar