Skip to content

En musikfestival i stadens finaste park.
Ett arrangemang vi ska vara glada för – på många sätt.

Att Putte i Parken 2014 kan göra bokslut som en folkfest är det nog inget tvivel om. Jag har inga siffror på hur mycket folk som passerat grindarna i Mariebergsskogen men efter att ha pratat med folk som varit där under alla tre dagarna så verkar det åtminstone så.
Kära mor och far gjorde det möjligt för oss att ta lördagskvällen på Putte tillsammans med goda vänner. En trevlig kväll på alla sätt och vis med Empire State Electric och Ulf Lundell som ljudkuliss.

Men för mig har Putte i Parken växt fram som något mer än 15 000 framför scen på t ex Ulf Lundell.
När Niclas och gänget i festivalledningen valde att göra PiP till en gratisfestival så funderade säkert många (även jag) hur det nu skulle gå. Även om Putte har en längre historia i Karlskoga än i Karlstad så känns det som att vi i Karlstad ska vara jäkligt glada över att den här festivalen valde vår stad och vår fina park som sin hemmaplan.
Ur turistsynpunkt drar säker Pip hit en hel del människor som väljer att spendera pengar på mat, dryck och hotellnätter. Många mår bra av att det kommer folk till stan. Att det sedan får karlstadborna på fötter skadar ju inte heller. För även om du går själv till Mariebergsskogen dessa dagar så träffar du alltid någon du känner. “Alla” är där – liksom.

Spenderade några timmar mitt på dagen på PiP tillsammans med barnen. Även de yngre får ju chansen att uppleva lite festival, samtidigt som “deras” park fortfarande finns där. Med det vädret Karlstad levererade igår så vet jag inte hur ett festivalområde ska kunna vara mer perfekt. Badplats, serveringar, skugga, sol osv.

Min förhoppning är att man fortsätter att vara en gratisfestival (om det går) och att Karlstad som stad ser värdet i att ha en musikfestival med bra artister som lockar. Nu var det väl kanske inte artister som ligger högst (eller alls) i mina spellistor, men det gör liksom inget. Det är grejen, känslan som är så skön. Att kunna pipa ner, med eller utan barn, och kunna få ta del av festen. Att ha det runt knuten.

Nu är det ju bara att hoppas att Niclas och festivalgänget kan räkna hem årets festival och även känna att det finns energi att satsa på Putte i Parken 2015.

Ett axplock av bilder från lördagens Putte:

About Author

Lämna ett svar