Skip to content

Då förra vintern inte bjöd på kyla nog att fixa isen på Stockenstadion så spelades det landhockey istället. Den här vintern är det dock kallt och under fredagskvällen spelades Stocken Winter Classic i tiogradig minuskyla och minimal belysning.
– Nu har man gått varvet runt. Det var här jag tog mina första skär, sade NHL-veteranen Magnus Arvedson som idag spelade i Charlestowns Forces svarta tröja.

Det var profiltätt på Stockenstadion denna kväll. Arvedson, som 1999 endast blev slagen av Jere Lehtinen i omröstningen om NHL’s bäste defensive forward – Frank J. Selke Trophy, var väl den mest meriterade liraren i svart lag. Men även bandyess som Björn Ling och Henrik Widmark bidrog i laget som även innehöll gamla värmländska hockeyess som Peter Jansson-Ling och Perra Eriksson. I det andra laget återfanns den evigt unge giganten Niklas Fogström. Flankerad av Klas Strindholm så utgjorde paret ett vasst anfallsvapen mot svarta lagets försvar. Längst bak fanns Jimmy Askstrand som stoppkloss både för spelare och puck, tätt intill den minimala målburen – ja, ibland nästa i den.

Det startade dock tufft för svart lag. Det andra laget, med blandade NHL-tröjor, tog en tidig ledning vilket man höll till halvtidsvilan.
– Det går ju för fan inte att se skillnad på en del tröjor, fräste Frasse i svarta laget.
Och nej, det var inte lätt att se skillnad i den minimala belysningen som till och med får Tingvalla Isstadions gamla ljusrigg att framstå som ett dagsljus i sammanhanget.

Det byttes någon tröja i andra för att ljusa upp laget en aning, men frågan är om det var det som fick fart på Force. De åt sig ikapp och det såg ut att gå mot förlängning. Men trots en stark forcering mot slutet så kunde det tröjblandade laget jubla efter slutsignalen.

Och trots den bitande kylan och den minimala belysningen så var det ändå värt besöket. Några tappra försök till (grusiga) bilder blev det också. Tack för spänningen gubbar!

About Author

Lämna ett svar