Skip to content

Förra gången vi var uppe så hann vi köpa både burgare och kaffe innan tävlingen hunnit startar. Eller ja, den startade aldrig utan ställdes in pga banproblem. Igår kväll fick vi dock lön för milen i bilen då Valsarna körde över Indianerna i allsvenskan.

En hemmauppställning som vid en bra dag inte skulle göra bort sig i Elitserien. Det lockade såklart att åka de där milen från Karlstad till Hagfors återigen. Och ingen blev besviken då hemmalaget vred gasen i bôtt redan i första heatet.
Härligt att se Antonio Lindbäck, Victor Palovaara och Thomas H Jonasson i slag. De åker fantastiskt bra speedway när de har en bra dag. Igår hade de en tillsammans.

Men det är ju bara halva grejen. Att på startvallen hitta gamla legendariska Solkatter att dela matchen med är ju en fröjd alltså. Jag och farsan har ju hängt på Kalvholmen tillsammans med de gamla Solkatterna sedan sent 70-tal, och även om jag själv var ganska ung då så har minnena och personerna satt sig i skallen som extremt trevliga och lättframkalleliga minnen.

När vi fick syn på Lillebror Johansson och Janne “Biss” Ericsson så gick vi såklart dit och hälsade. De verkade lika glada över att se oss som vice versa. Sen var det ju igång. “Kommer du ihåg i Nässjö…” osv. Minnenas allé, tillsammans med blandade reflektioner av det som hände på banan gjorde timmarna på Tallhult till väldigt korta. Helt plötsligt var det slut och hemmalaget hade utklassat gästerna. En sån där bra kväll på alla sätt och vis!

BILDER!

About Author

Lämna ett svar