Skip to content

Det har pratats en del på nyheterna om det förvärrade vattenläget i västra Värmland, särskilt runt Glafsfjorden. När sen solen behagade titta fram idag så var det inget att tveka på. Bilen laddad med macka och full tank och den var redo för en dag på vägen!

Första anhalten fick bli Arvika. Tog vägen via Grums och Värmskog, och där var det några åkrar som såg ut som sjöar. Otroligt med vatten ute i markerna. Arvika då…var där “när det begav sig” år 2000 då vattnet verkligen dränkte stan. Läget är inte i närheten av den nivån, men mäktigt är det hur som helst.

Efter Arvika var det inte speciellt långt till Jössefors. Missade ju det när jag var i trakterna senast då mörkret hann före mig. Men nu så! Det är ju inte konstigt att Glafsfjorden fylls på när det är ett sånt ös i tillflödena som det är i Jösseforsen just nu.

Sen bar det av via Sulvik och Glava ner mot Säffle. Glafsfjorden rinner ut i Byälven som rinner ner genom Säffle innan den ansluter till Vänern. Antog att det skulle vara lite fart på vattnet även där. Mycket riktigt. Dock inte katastrofala nivåer, men väl en god fart på grejerna! Även här var trakterna runt omkring väldigt mättade och åkrar och strandkanter hade ätits upp av vattenmassorna.

På väg hem så svängde jag förbi klassiska Borgvik och hyttruinen. Varje gång jag varit där har det varit väldigt lite vatten. Idag var det andra bullar minsann! Vackert och hänförande när allt brakar fram utan att tänka efter. En trevlig dag och jag kände verkligen hur mycket jag saknat att sitta i bilen, åka runt och titta på saker, kliva ur och ta en promenad där det passar. Men idag var en sån dag. Underbart!


About Author

Lämna ett svar