Skip to content

Speedway på Kalvholmen, det var inte igår!
Eller jo, rent krasst var det just precis det. Men ni fattar…

Speedway på Kalvholmen, något som funnits med mig i livet sedan 70-talet då Solkatterna mötte gäng som Pilarna från Gullspång, Korparna från Uddevalla, Brassarna från Nässjö, Lindarna från Lindesberg, Vikingarna från Örebro med flera. För mig klassiska västar som inte längre existerar, om än inte på någon större scen.

Solkattevästen är tyvärr ett minne blott, men dagens aktiva förening, Speedway054, gör ett gediget jobb med att hålla det som finns kvar vid liv. I år har klubben ett samarbete med Indianerna (Kumla) och det var en av anledningarna varför det kördes allsvensk speedway på Kalvholmen igår. Indianernas allsvenska lag mot Valsarna från Hagfors.

Det som slog både mig och farsan när vi klev in på arenan var vilken otroligt uppryckning som skett. Anläggningen var verkligen jättefint i ordning. Banan såg bättre ut än någonsin, och när väl tävlingen började visade det sig att banan höll toppklass. Det var en ren fröjd att få möjligheten att se speedway på “Kalvis” igen. Vi var 502 själar som letat oss till motorovalen strax norr om oljehamnen, och vi fick se en trevlig match som till slut vanns av “hemmalaget” Indianerna.

Valsarna saknade bland annat Victor Palovaara som istället för allsvensk match på sin absoluta hemmabana är på väg för att representera Sverige i Lag-VM. Så himla kul att allt slit betalar sig till slut. Men det är klart, de 12+ poängen han hade tagit igår, de saknade Valsarna grovt.

För egen del så skulle jag ju bli tårögt glad om det någon gång i framtiden kördes speedway på Kalvholmen – med ett hemmalag iklädda den klassiska västen med solkatten. För övrigt världens snyggaste speedwayväst!

Några bilder från kvällen – får användas med referens till bearroad.se

About Author

Lämna ett svar