Skip to content

Sverigecupen i fotboll. En turnering för fjortonåriga grabbar – en av de tyngsta cuperna i årskullen.
Årets upplaga avgjordes på Örsholmen i helgen och det bjöds på många riktigt bra matcher!

Turneringen startade redan i torsdags eftermiddag med inledande gruppspel. Arrangörsföreningen FBK Karlstad, som då också råkar vara klubben där sonen spelar, har gjort det här arrangemanget i några år nu och kan vara väldigt stolta över turneringen. Efter att ha smugit omkring under fyra dagar, och dessutom stått i kiosken under ett par pass, har man överhört en hel del samtal om cupen, dess utformning och spelplats. De jag hört har prisat mycket, och det ska de som håller i arrangemanget ta åt sig av.

För arrangörsklubbens lag blev det väl ingen direkt sportslig höjdare, men ett annat Karlstadslag skördade däremot större framgång. Karlstad fotboll  gjorde två heroiska insatser i både åttondelen och i kvarten där de vände underläge till vinst vid båda tillfällena. I semin blev Karlslund för svåra och KBK slutade fyra.

Karlslund ställdes i finalen mot Västerås SK och lagen bjöd oss neutrala på en riktig godbit. VSK tog ledningen med två bollar, och även om Karlslund reducerade så petade VSK in ytterligare en boll och höll marginalen på två mål en bra stund.

Efter paus trampade dock örebroarna gasen i botten och kunde innan slutsignalen också kvittera och göra matchen till 4-4. En kort förlängning väntade (2×5 min) innan det möjligtvis skulle avgöras via straffläggning.
Även här var Karlslund det piggare laget, och kunde i den “andra femman” sätta 5-4 och höll det matchen ut.

Stort tack till alla inblandade för en jättetrevlig helg!

BILDER! (använd gärna, men ange källa – bearroad.se. På instagram heter jag @bearroad)
Lite från matcher och saker som händer runt omkring 😉

 

About Author

Lämna ett svar