Skip to content
Dave Liffiton stämmer i bäcken

Dave Liffiton stämmer i bäcken

När vi nu kliver in i oktober månad så kan man säga att allt är igång.
De svenska hockeyligorna är redan i full gång, fotbollsligorna har sparkat igång och snart är det även dags för NHL att släppa sina första puckar.
Jag förstår att de icke sportintresserade får ångest när en månad som oktober knackar på dörren. Inte jag.

Jag har redan haft förmånen att sett hockey i två andra länder än vårt eget. Jag har ett arbete som under sensommaren/hösten tagit mig till både Finland och Schweiz. Jag är lyckligt lottad. Att man i – och med – sitt jobb sedan får förmånen att glädja en hel del andra är en stor feelgoodfaktor.
Man märker vilket otroligt engagemang som finns runt om i landet.

I motgång ska alla avgå och när vi vinner så är alla kungar. Kontraster som man bara hittar i sportens värld. Kanske därför den är så fantastisk att vara i.
*****
Att följa Arsenal är en annan sak som är ganska kontrastrik. Har även där haft äran att få vara på plats på gamla Highbury när vi lyft ligapokalen. Just den upplevelsen – den dagen – delar jag med drygt 38 000 i hela världen. En dag man kände sig ganska unik. Jag unnar alla som följer Arsenal att få uppleva den glädje jag kände den där dagen. Den där dagen då min egen Feverpitch fick sin slutscen.

Det var en bunt fina år där. Innan vanns någon strötitel här och där, och efteråt har det varit magert. Känner ju inte att jag har den paniken som vissa andra har. Jag har fått varit med och se Arsenal spela den finaste fotboll man skådat, jag har fått rest på matcher osv. Inte i den utsträckning som vissa av mina vänner, men jag är nöjd så långt. Nu leder vi ligan igen – tidigt som fan på säsongen – men ändå.
*****
Här är min teori om varför Manchester United inte går som det tåg man är van vid.
Alex Ferguson har slutat. Hans person var säkert en stort bidragande anlendning att spelare valde att gå dit. han fick verkligen ut ALLT av varenda spelare. Hans facit är oslagbart. Därför kan David Moyes inte göra annat än misslyckas. Inte säkert att det är för att han är en dålig manager, men för att det gamla arvet kommer för evigt att jaga varenda manager som kommer efter Ferguson.

Robin van Persie är skadad och hela spelet faller. När han spelade i Arsenal hette det att det var ett One man team. Jag tror att han har kvar det oket på sina axlar, även med Wayne Rooney vid sin sida.

Andra lag känner att de inte är skrämda av United längre, vilket gör att de smakar blod redan vid avspark. Kolla Albion senast, de var det bättre laget och vann rättvist. När vann WBA rättvist mot United senast? Men som jag skrev tidigare,  det är långt kvar på säsongenoch mycket kan hända än. Det är dock inte lika självklart med United längre.
*****
Har ju tagit lite bilder när vi har varit ute och åkt. Bjuder på några här.

About Author

Lämna ett svar