Skip to content

Läste en artikel på nätet om kvällen och månen. Det skulle viss vara den största fullmånen för året ikväll. Blev ju lite nyfiken såklart på hur stor den skulle vara så jag frågade folket här hemma om de ville med ut en sväng och se om vi kunde få några bra bilder på en riktigt stor måne.

Var ambitiös värre. Kollade upp vilken tid den skulle kunna tänkas dyka upp på himlavalvet, samt vilket väderstreck som var aktuellt för dagen. Med all denna data ?så tänkte jag på lite olika platser som skulle kunna vara lämpliga för kvällens lilla utflykt.
Valet föll på Tingvallabron – den mellan Brogatan och Tingvallaön ni vet.

Det var ju om inte annat en skön kväll att vara ute i. Jag och barnen knallade upp på bron för att få en fin vy. Tanken i min skalle var att jag ville fånga månen tillsammans med den vackra stenbron. Sen dök den upp, svag till en början. Solen lös fortfarande på oss från Sandgrundshållet och jag antar det var därför månen inte syntes så tydligt ännu. Men i takt med att ljuset från solen avtog så tilltog månens konturer mer och mer. Kändes väl ändå som jag blivit “lovad” något mer än vad som bjöds, men det var ju vackert och en trevlig stund där på bron.

Det behövs inte så mycket för att man ska känna uppskattning. En kort tur till en bro, där jag ställt frågan “vill ni med” och svaret var ett rungade JA. Det räcker långt det. Den dagen kommer ju när de inte vill spendera lika mycket tid med en så man får passa på!

Det här är vad vi fick ihop ikväll!

About Author

Lämna ett svar