Skip to content
Arsenal Sweden i Trondheim

Funderingarna började redan under lottingen till Champions League.
Tänk om vi skulle få Rosenborg!?
Då måste vi ju bara åka dit…
Vi fick PSV, Panahtinaikos och…. Rosenborg!
Men det är längre till Trondheim än man tror.

Arsenal Sweden i Trondheim
Arsenal Sweden på väg till Trondheim

Hur som helst, snacket var igång. Skulle vi i Arsenals svenska supporterklubb ordna någon gemensam resa eller skulle vi bara försöka få biljetter till de som ville ta sig dit på egen hand?
Nu blev det så att vi helt enkelt chartrade ett flygplan med plats för 50 personer. Men innan vi kunde boka det slutgiltiga så var vi tvungna att få klartecken med biljetter. Detta besked från London lär vänta på sig. Men så en vecka innan match så kom beskedet – Vi fick biljetter!!!!

En del hade redan betalat in sina pengar för att vara på den säkra sidan. Mer än halva planet var fyllt. I slutet på veckan rasslade det till och nu var vi nästan där. Några sega dagar på anmälningsfronten gjorde oss lite nervösa över att inte få planet fyllt, men det blev proppfullt när det väl var dags för take off.

Gissa om det var ett gäng spända Arsenalsupporters som träffades på Arlandas Terminal 2 på onsdagsförmiddagen. Kapten Tanners plan stod redo ute på plattan och det var dags att borda. Väl framme vid planet har Kapten dekorerat sin Fokker 50 med en Arsenalflagga. Succén var redan fullbordad. Upp i luften och sångerna avläste varandra. Kapten manade tiill sång och “dansade” med planet i takt med ljudvågorna från kabinen. Allt till flygrädde Uffe Jansson stora belåtenhet…

Arsenal Sweden i Trondheim
Arsenal Sweden i Trondheim

I Trondheim stod en buss och väntade på oss och körde in oss till byn. Väl avlastade mitt i stan gick turen till Kings Cross, en engelsk pub i hjärtat av Trondheim. Där sjöng vi upp oss, tillsammans med alla de tillresta engelska supportrarna, innan vi drog vidare till Lerkendal.

Matchen var sisådär med 1-1 som ett resultat man inte kan vara direkt nöjd med. Ett oavgjort resultat i Trondheim är dock vad de flesta kommer iväg med i europaspelet – om de har en hygglig dag.

Hemresan blev sådär avslagen som man kan räkna med när man varit igång en hel dag. Dock var det en rolig resa som jag inte tror att någon inblandad ångrar sitt medverkande på.

Vår egna speciella flygvärdinna Elin förärades med en Arsenal Sweden t-shirt på hemvägen som tack för den fina service hon bjöd på.

About Author

Lämna ett svar