Skip to content

Gua schönnt!

En helt ledig helg, både från jobb och andra uppstyrningar. Att bara få göra det som faller en in, leka med barnen och pyssla om där hemma. Bara nöjen således.

Tyvärr är lilleman lite hängig och inte på sitt allra bästa humör. Helt ok medan energin är någorlunda. Värre när den tar slut – vilket det gör lite för fort för honom just nu. Men det går väl över antar jag.
*****

Gårdagen var fullpackad med idrottsevenemang av högsta klass. Var inte på plats vid något av tillfällena, men TV hjälper ju till.
VM-semin i hockeyn var ju ett rejält bakslag. Det som såg så bra ut i 59.45 men som gick så jävla fel de sista. Att 3:- slår Tyskland i bronsmatchen tror jag inte på. De är sugna på en medalj, medan svenskarna knappast kan ladda om för ett ynka brons – igen. Men jag har gärna fel…
*****
De värmländska fotbollslagen gjorde riktigt bra ifrån sig igår.
Degerfors klippte Assyriska hemma på Stora Valla med 2-1 och parkerar på en smått otrolig femte plats i Superettatabellen. Det hade väl ingen ens vågat hoppas på. Man har lag som Hammarby, Landskrona och Assyriska efter sig, och nästa hemmamatch står just mot Hammarby.

Carlstad United vann 2-0 mot Valsta igår och ligger efter sex omgångar i div-1 tabellens mittenskikt.

Karlstad BK kryssade 2-2 mot Annelund i tvåan och ligger tvåa, samma poäng som ettan Gunnilse.

Ser rätt så just ut på den värmländska fotbollshimlen just nu!
*****
Blackpool till Premier League!
Man slog Cardiff i Play-Off finalen på Wembley med 3-2 och vann fotbollens högsta ekonomiska pris.
*****
Detroits europachef, Håkan Andersson, var aningen klumpig och oseriös i sina uttalanden om Dick Axelsson tycker jag. Jag vet att NHL endast är business, men att det är en sådan total avsaknad av medmänsklighet är ju faktiskt ganska bedrövligt.
Om nu inte Dicken trivdes i AHL och mådde dåligt som människa så kan det väl inte vara så jäkla svårt att låta honom spela i Sverige om han nu vill det?

Och att han skulle vara svår att ha och göra med och inte går ihop med folk är ju något som tidigare omgivningar kanske skapat. Det krävs väl en viss kompetens på ledarhåll att få starka personligheter att trivas ihop och att dra åt samma håll. Kanske inte det fanns i Djurgården då han var där? Det kanske är så att han trivs i Karlstad och Färjestad och inte har problem med någon över huvud taget. Har ingen aning då jag inte känner honom.
Det vore ju kul för Dick att motbevisa för Håkan Andersson att det inte är några problem.

Om man vänder på det så kanske det är så att Andersson kommentarer kommer av den enkla anledningen att det är han själv som misslyckats i sin scouting. Istället för att erkänna att man hade fel så tar man ut det på någon annan. Knappast ett beteende värdigt en så stor organisation som Detroits.
*****
Gårdagens GP-speedway var den bästa tävlingen på länge. Tät och tuff speedway, men även där ett antiklimax då Andreas Jonsson, som för övrigt körde bäst av alla i går kväll, blev utesluten i semifinalen efter att ha fått benet undankört av Tomasz Gollob.
Det skulle givetvis ha varit Gollob som fått lämna, men den polske domaren gjorde som polska domare i allmänhet gör – väljer det icke-polska alternativet.
Korruptionen är säkert lika stor där som någonstans annars.

Magnus Zetterström, 38, tog sig dock till final där han dock in te kunde stå emot och slutade fyra. Starkt!
*****
Sylverster Stallone avgjorde med sina två mål CL-finalen till Inters fördel.
Synd, då jag har svårt att unna Mårrinjo framgång.
*****
Kan det bli en stekhet Stanley Cupfinal mellan Philadelphia Flyers och Chicago Blackhawks tro?
Mycket talar för det efter Flyers seger mot Montreal inatt som ger dem 3-1 i matcher.
Blackhawks har 3-0 och kan ta fyra raka mot San Jose. Tror det blir klart ikväll.
*****
Fortfarande sur för att C+ släppte Premier League till Viasat.
Här är en till som är jävligt sur på just Viasat >>>>>
*****
Nä, nu är det fikadags i vårt nypiffade uterum!

/Eriksson

About Author

Lämna ett svar