Skip to content

Ni som läst boken Feverpitch eller sett filmen med samma namn kommer att ha viss förståelse för kommande rader. Och då pratar jag om den första filmen med Colin Firth i huvudrollen. Inte den amerikanska varianten som av någon anledning kom att handla om ett baseboll-lag.
Feverpitch handlar om en Arsenalsupporter som inte fått sett laget vinna ligan sedan 1971. Men på våren 1989 fanns chansen och efter den kanske mest dramatiska ligaavslutningen av alla så bärgade Arsenal ligatiteln.

När jag under några år under slutet av 1990-talet hade förmånen att bo och arbeta i London så föll det sig så att jag fick uppleva en ligatitel på plats – på Highbury i London. Det är en dag jag aldrig kommer att glömma och ett av de absolut finaste idrottsögonblicken jag fått förmånen att se på plats. Det blev mitt eget Feverpitch på något sätt.
Vid ett större rens hemma så hittade jag också den VHS jag hade med matchen på. Och ta mig tusan så är både jag och min kompis James med i rutan några minuter innan Tony Adams gör det klassiska 4-0 på en fantastisk chip från mittbackskollega Stevie Bould – Would you believe it!

Här har ni det fantastiska målet och allt firande efteråt!

About Author

Lämna ett svar