Skip to content

En sedan länge emotsedd resa.
En långweekend i London med fotbollsgänget är verkligen som balsam för själen. Ett gäng prestigelösa Londonveteraner som kommer och går som de vill i sin andra hemstad. London visade åter igen sin finaste sida då vädret var perfekt och solen gav oss alla lite färg på näsan.

Förutom en dag i mina gamla “hoods” så utforskade vi också utsiktsplatsen i Hampstead Heath. Från platsen högst upp på Parliament Hill får man hela Londons skyline framför sig. Det är en mycket kuperad stad, vilket kanske är svårt att få grepp om när man lever sitt turistliv i tunnelbanan. Den tiden är dock passerad sedan länge för det här gänget så promenaderna sådana här dagar passerar allt som oftast milen innan de tar slut. Från Hampstead så promenerade vi söderut, via Kentish Town för att sedan landa in i Camden. Denna kulturella smältdegel i hjärtat av London är ett ställe som inte bör missas. Att sedan vandra längs kanalen (Regents Canal) är också en grej som kan rekommenderas. När vi efter ett längre pubstopp längs kanalen hamnade bakom Kings Cross och St Pancras var det nog ingen som inte var aningen förvånad.

Vi som trampat här förut vet ju hur det såg ut “back in the days” och det var allt annat än mysigt. Nu däremot är det istället ett fantastiskt område, allt upprustat inför OS 2012. Värt ett besök det också, om man inte vill snurra omkring nere vid Piccadilly Circus och det omkringliggande turiststråken. Där har vi inte satt vår fot.

Fotbollen hade såklart sin plats på resan. 3-1 mot Everton i sista ligamatchen för säsongen. Det är vad det är, vi har alla lärt känna varandra tack vare Arsenal FC och det är en gemenskap som nu sträcker sig bra mycket längre än kärleken till en fotbollsklubb.

Jag vill passa på att tacka alla underbara reskamrater för den här gången och hoppas att vi får tillfälle att göra en repris någon gång.

Sitter i skrivande stund på Gatwick och väntar på avgång. För hur roligt det än är på en sådan här resa, lika mycket längtar man efter de små och fru där hemma. Tack även till er som låter mig åka iväg och vara lite ego några dagar.

Kärlek till alla!

About Author

Lämna ett svar