Skip to content
Okategoriserade

Skinnargatan vol. 2?

 

FOTO: Helena Dahlgren, Värmlands Folkblad
Vi som känner stadens innebandyhistoria hyggligt väl vet vad som föddes på Skinnargatan på Norrstrand en gång i tiden. Stadens enda SM-guldmedaljörer på herrsidan, Norrstrands IBK, hade sitt ursprung på den lilla gatan – och nu ser vi nya kopplingar i dagens Karlstad IBF.

I Norrstrands mål stod en kille som kallades för “Tjocka”, Tomas Johansson i passet. Och det är han, och geografin, som är kopplingen till dagens grej. “Tjocka” gifte sig och tog frugans efternamn, och just nu härjar två av deras söner runt i innebandyns näst högsta serie. Tom och Adam bildar kedja med den tredje länken Nils Lindeman – och det roliga är att VF idag påvisar det faktum att de alla kommer från Hantverkaregatan på Hagaborg. Ett bättre stenkast bort från Skinnargatan. Tyckte bara att det var en kul grej, plus att det är NB-hoods de kommer ifrån 🙂
*****
Vilken märklig fotbollshelg det blev!
Mindre belevade lag som Blackburn och West Ham höll jämna steg med Chelsea respektive Arsenal. Jättarna lyckades dock avgöra i slutminuterna.
Ett annat bottenlag som fått fart de senaste omgångarna är ju Liverpool. Känns märkligt att kalla Liverpool för ett bottenlag, men på senaste tiden har de verkligen gjort själ för namnet. Men med lite ny luft under vingarna är jag ganska säker på att de kommer att klättra. Efter dagens seger är de på övre halvan av tabellen när en fjärdedel av säsongen passerat.
Stryk för City – det gläder mig.
*****
Synd att Dicken inte vaknade förrän det var för sent…
*****
Heurelio Gomez känner sig förmodligen hyggligt bestulen…för att inte prata om gamle rödknappen.
*****
Allsvenskans kassörer jublar. AIK blev idag klart för fortsatt allsvenskt spel nästa säsong.
*****
Sen tycker jag väl att det här var helgens snyggaste språngning. Behållningen i en annars bedrövlig fotbollsmatch.
*****
Söndagsmiddag hos mor & far. Motprestationen var en tv-installation.

Blev förresten senare av med husets sista tjock-tv.
*****
Nu tar vi nya tag inför den kommande veckan som bjuder bland annat Champions Leaguefotboll. Finresa till Donetsk för UCL’s just nu målgladaste lag.

About Author

Lämna ett svar