Skip to content

En sen augustivecka i Kroatien, kan det vara något?
Oh yes, det kunde det! Kuststaden Split blev målet när svärfar och svärmor ville bjuda hela sin klan på en vecka för att fira svärfars 70-års jubileum!

En vecka med en värme som fick en att tänka tillbaka på torrsommaren här hemma ifjol. Men med tillgång till ett klarblått hav och en lika trevlig pool vid huset vi hyrde så “genomled” man veckan utan större problem.
Kanske inte en helt optimal vecka att åka bort med tanke på vad som händer i mitt jobb vid den här tidpunkten, men en dator i bagaget och hjälpsamma kollegor på hemmaplan löste det hyggligt. Svårt att ta höjd för ett spelschema som man inte har en aning om hur det kommer att se ut när man bokar en resa i januari.

Trots den varma temperaturen blev det några promenader runt om i kvarteret kring huset i Trstenik, Split. Även ett par vändor in till centrala Split blev det också. Och ni som har följt mig i de sociala kanalerna har ju sett att jag snöade in på alla väggmålningar som var tillägnade stadens fotbollslag, Hajduk Split.

Svårt att beskriva känslan alltså. Men om jag ska göra ett försök så är det väl kärlek och engagemang som kommer i tanken, och när det också var så många – och överallt – så antar jag att Hajduk är en stor del av Splitbornas liv. Nästa gång, för det blir det sannerligen, då ska jag gå på en match. Vi åkte hem samma dag som “hatmatchen” mot Dinamo Zagreb skulle spelas hemma i Split. Kollade upp när jag kom hem…och Hajduk vann med matchens enda mål!

Hur som helst, ett besök till Kroatien och Split är något jag verkligen kan rekommendera. Antar att det ser ut på ganska liknande sett oberoende var på kusten man hamnar. Fint är det, och det finns massor kvar för mig att upptäcka och utforska i den stad vi var i.

Stort tack till svärfar och svärmor för en fin vecka med hela gänget!

#ajvarpåallt #kretasplit #msamerika #bôllgärd #nohorseplay #trsteniksplit #splitcroatia #toppiloppi2 #jaaaatack #frökenladd #lillTommy #majs #GT #skarutetappen?#cevapcici

Bilder var det ja… 😉 Allt från inflygningen, vecka i huset, staden, stranden, till utflygningen, hemfärd över Europa och en fin inflygning över vår vackra huvudstad!