Skip to content

Tänk att man är så gammal så att man var med i sportens begynnelse. Innebandyns starke man i Karlstad, Bosse Batong, grundade Bengens IBF med grabbar från Rud. 1987 gick vi samman med Norrstrands IBF och NB 87 var fött. De stora antagonisterna Sjöstads IF och vi utkämpade en stenhård kamp om herraväldet i stan och på plan. Heta och magiska derbyn i en smetfull Sundsta Sporthall är något man ibland kan tänka tillbaka på och minnas det med oerhörd glädje.

Det blev lite av en familjeangelägenhet det där med innebandyn. Min käre bror (i älskat minne bevarad) tränade NB 87 under en tid, jag var nån slags fixare som pysslade med allt från webb, matchprogram till arrangemangm och morsan satt i Duvanhuset och sålde Bingolotter. Ett föreningsliv och en lagkänsla som var alldeles fantastisk.
Under 90-talet växte sporten så det knakade och det blev både internationella mästerskap och en hel del tv-tid i landets sportsändningar. Har hittat ett VHS-band med en massa inspelat, allt från Sportnytt till lokala sändningar. Håll till godo vänner!

Här kan ni även se lite från det riktigt gamla, när NB 87 var i sin linda och träningarna bedrevs i Rudsskolans gymnastiksal.

About Author

Lämna ett svar